ja_mageiaold

Tko smo mi?

Tvornica Šećera Osijek d.o.o. je tvornica za proizvodnju bijelog kristalnog šećera prvenstveno preradom šećerne repe i preradom sirovog šećera. Dobiveni šećer i ostali proizvodi udovoljavaju najvišim standardima ove industrije.

Članica Žito grupe

Čestitka PDF
Utorak, 17 Prosinac 2013 18:00

 
Mediji o nama PDF
Ponedjeljak, 09 Prosinac 2013 08:00

Prenosimo iz dnevnika "Glas Slavonije", objavljeno 09. prosinca 2013.

OD 1. SRPNJA ZNATNO PROMIJENJENI UVJETI POSLOVANJA

Budućnost hrvatskih šećerana ovisit će o povećanju proizvodnje šećera po hektaru

OSIJEK- U Tvornici šećera Osijek završena je 107. zaredom kampanja prerade šećerne repe.

Kako je navela Renata Tokić-Glavaš, izvršna direktorica sirovinske službe u Tvornici šećera, kampanja je trajala 70 dana i u tom je razdoblju prerađeno 430.000 tona šećerne repe.

Prosječni prinos šećerne repe kretao se na razini od oko 55 t/ha. Zbog kašnjenja proljetne sjetve u proljeće ove godine te nepovoljnih klimatskih uvjeta, prije svega visokih noćnih temperatura, u srpnju i kolovozu te izrazito velikih količina padalina u rujnu ovogodišnje digestije, odnosno sadržaj šećera u šećernoj repi su ispod prosječnih razina - navela je Renata Tokić-Glavaš, izvršna direktorica sirovinske službe u Tvornici šećera te je dodala da je zbog tih razloga ukupno proizvedeno oko 69.000 tona šećera u ovoj kampanji.

Više...
 
Opći uvjeti 2013 PDF
Utorak, 17 Rujan 2013 09:00
Obavještavamo proizvođače šećerne repe TVORNICE ŠEĆERA OSIJEK d.o.o.
da je UPRAVA donijela
OPĆE UVJETE O PROIZVODNJI I OTKUPU ŠEĆERNE REPE ZA 2013. GODINU
 
Mediji o nama PDF
Utorak, 17 Rujan 2013 08:00

Prenosimo iz dnevnika "Glas Slavonije", objavljeno 16. rujna 2013.

U TVORNICI ŠEĆERA OSIJEK ZAPOČELA 107. KAMPANJA ŠEĆERNE REPE

Prvi put u osječkoj šećerani vapnene peći potpalile žene


OSIJEK - Potpalom vapnenih peći jučer je u Tvornici šećera Osijek označen početak 107. kampanje šećerne repe. Prvi put u povijesti te tvornice, koja datira još od 1906. godine, vapnene peći potpalile su žene, odnosno dvije djelatnice koje su pred mirovinom - Branislava Marčetić i Mirjana Porcio. U potpali vapnenih peći također su sudjelovali i predstavnici uprave Novog agrara, Željko Živaljić i Drago Rebić, tvrtke koje se također nalazi u sustavu osječkog Žita i koja je najveći pojedinačni dobavljač šećerne repe osječkoj šećerani...

Više...
 
Mediji o nama PDF
Četvrtak, 23 Svibanj 2013 08:00

Prenosimo iz dnevnika "Glas Slavonije", objavljeno 14. svibnja 2013.

PRILAGOĐAVANJE BUDUĆEM EU TRŽIŠTU

Osječka šećerana 15 milijuna eura ulaže u sustav za obradu otpadnih voda

OSIJEK - Tvornica šećera Osijek uložit će u iduće tri godine gotovo 15 milijuna eura u sustav za obradu otpadnih voda. Čitav projekt bit će realiziran u suradnji s Gradom te Vodovodom Osijek, zbog čega je u Šećerani jučer održan sastanak čelnih ljudi Žito grupe i Šećerane s gradskim čelnicima i upravom Vodovoda.

Prvi čovjek Žito grupe - Marko Pipunić, napomenuo je kako je Šećerana u vlasništvu Žita tri godine te da je za to vrijeme u tvornicu investirano više od 30 milijuna eura. Osim investicija u proizvodnju, kazao je Pipunić, u Šećerani je provedeno restrukturiranje te je ona danas stabilna i uspješna tvrtka koja bi trebala uspješno poslovati i na zajedničkom tržištu Europske unije.

Više...
 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

Stranica 4 od 9