ja_mageiaold

Tko smo mi?

Tvornica Šećera Osijek d.o.o. je tvornica za proizvodnju bijelog kristalnog šećera prvenstveno preradom šećerne repe i preradom sirovog šećera. Dobiveni šećer i ostali proizvodi udovoljavaju najvišim standardima ove industrije.

Članica Žito grupe

Znanstveno-stručni skup "Tehnologije zbrinjavanja otpada i zaštite tla" PDF

Akademija Tehničkih znanosti Hrvatske i Hrvatsko tloznanstveno društvo organizirali su znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanje "Tehnologije zbrinjavanja otpada i zaštite tla" u hotelu Donat (Borik, Zadar) od 18. 21. listopada 2009. god.

Na skupu je prezentiran rad "Zbrinjavanje i primjena saturacijskog mulja za kalcizaciju kiselih tala Osječko-baranjske županije" koji je izrađen u suradnji s kolegama iz Zavoda za kemiju, biologiju i fiziku tla Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. Autori su bili prof. dr. sc. Vladimir Vukadinović, prof. dr. sc. Blaženka Bertić, Miroslav Kos direktor za sirovinu Tvornice Šećera Osijek d.o.o., Antonija Grabić, voditelj Sirovinske laboratorije, doc. dr. sc. Vesna Vukadinović, doc. dr. sc. Irena Jug, mr. sc. Renata Glavaš, šef Sirovinske službe i Boris Đurđević asistent, a rad je oralno prezentirao prof. dr. sc. Vladimir Vukadinović.
Osim prisustvovanja Znanstveno-stručnom skupu, ekipa
Tvornice Šećera Osijek d.o.o. i ZKBF je dan predviđen za stručnu ekskurziju (poljoprivredno dobro Vrana) iskoristila za organizaciju posjete Nacionalnom parku Krka, Šibeniku i otoku Pašmanu.