ja_mageiaold

Tko smo mi?

Tvornica Šećera Osijek d.o.o. je tvornica za proizvodnju bijelog kristalnog šećera prvenstveno preradom šećerne repe i preradom sirovog šećera. Dobiveni šećer i ostali proizvodi udovoljavaju najvišim standardima ove industrije.

Članica Žito grupe

Mediji o nama PDF
Srijeda, 31 Kolovoz 2011 09:00

Prenosimo iz dnevnika "Glas Slavonije", objavljeno 31.08.2011.

U ŠEĆERANU INVESTIRANO 10 MILIJUNA EURA
Modernizirana Tvornica šećera spremno dočekuje početak nove kampanje

Tvornica šećera Osijek osuvremenjuje svoje pogone s naglaskom na ekologiju i uštedu energije. Naime, u jednoj kampanji trenutno se troši 40.000 tona ugljena i 10.000 tona mazuta, a nakon investicije vrijedne 10 milijuna eura trošit će za jednu četvrtinu manje energenata...
- Druga važna investicija je u otpadne vode, možda i najveći problem tvornice. Išli smo na redukciju vode koju uzimamo iz Drave te samim time i vode koju ispuštamo u Dravu. Radovi će biti gotovi sredinom rujna kada kreće i prerada šećerne repe. Dio starih objekata već je uklonjen, a s tim i nastavljamo. Određene pomoćne radionice likvidiramo i dio usluga uzimat ćemo “izvana” jer ne može sve postojati u krugu tvornice - rekao je Miroslav Klein, član Uprave i osoba odgovorna za proizvodnju.
Investicijom koja smanjuje troškove proizvodnje može se očekivati i sve veća konkurentnost šećera iz Osijeka koji se već može naći na policama trgovina na zapadnom tržištu. Istaknuto je i kako je šećer kvalitetom konkurentan proizvodu iz bilo koje tvornice šećera na zapadu. Broj radnika, kojih je trenutno 270, neće se mijenjati jer u Upravi taj broj smatraju idealnim za poslovanje.
Marko Pipunić, vlasnik Žita koji je sada većinski suvlasnik šećerane, istaknuo je kako se ovim ulaganjem definitivno dokazuje kako nema govora o zatvaranju šećerane. I.Sekol